Bedrukken van Textiel: Korte woordenlijst van de verchillende technieken...
SERIGRAFIE:
Serigrafie (van het Latijnse sericum en het Griekse graphein, die respectievelijk zijde en schrift betekenen) of zeefdruk is een druktechniek waarbij zijden zeven tussen de inkt en het te bedrukken materiaal wordt geplaatst. De gebruikte materialen kunnen van velerlei aard zijn en hoeven niet noodzakelijk vlak te zijn (papier, karton, textiel, metaal, glas, hout, enz.).
De kostprijs wordt berekend op basis van het aantal kleuren en er zijn enkele vaste kosten inbegrepen: films, drukplaten en het opstarten van de machine voor elk type artikel.

BORDUREN:
Borduren is in wezen een kunst om stoffen te versieren waarbij een stof wordt voorzien van een vlak of verheven motief gevormd door draden.
Vandaag de dag levert die techniek hoogstaande decoratie op maat en de kwaliteit in vergelijking met andere printtechnieken zou ook beter zijn.
De kostprijs ligt iets hoger dan bij de andere druktechnieken en de techniek is niet geschikt voor elk type textiel.
De technische kosten slaan op de digitalisering van uw logo.
Dat programma kan op verschillende dragende materialen worden herbruikt als het eenmaal tot stand is gebracht.

FLEX:
Procedé voor de bedrukking van textiel die erin bestaat een van vinyl afgeleide stof te versnijden aan de hand van een digitale snijtafel. Die materie wordt gewoonlijk "Flex" genoemd en kan eveneens digitaal worden bedrukt voor het versnijden volgens een methode genaamd "Print & Cut".
Die techniek is geschikt voor vrijwel alle soorten textiel en kan worden ingezet voor een zeer klein aantal bedrukkingen.

SERIGRAFISCHE TRANSFER:
Druktechniek die het principe van serigrafie combineert met dat van transfer.
Het drukken gebeurt volgens dezelfde methode als de rechtstreekse serigrafie op textiel, met als enige verschil dat die laatste wordt uitgevoerd op een drager van het type "transferpapier".
Vervolgens wordt de transfer aan de hand van een warme pers op de textieldrager uitgevoerd.
Dankzij deze druktechniek kunnen afdrukken van hoge kwaliteit worden gerealiseerd met een scherpte die niet kan worden verkregen aan de hand van directe serigrafie.
De technische kosten zijn soortgelijk aan die van traditionele serigrafie, met andere woorden films en drukplaten in functie van het aantal kleuren voor de afdruk.

Heel ons team staat tot uw beschikking om u raad te geven, zowel bij de keuze van uw textiel als wat betreft de druktechniek die het best is afgestemd op uw toekomstige verkoopacties of reclamecampagnes.

Sofars Team
The Moving Ideas!
 imprimer  envoyer à un ami
© 2019 SOFAR Alle rechten voorbehouden. info@sofar.be